Dossiers

ZorgICT

Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij ZorgICT-veranderprojecten? Welke obstakels kunnen we verwachten en hoe zorgen we ervoor ‘dat alle kikkers in de kruiwagen blijven’? En wie bewaakt de belofte dat ‘morgen alles beter wordt’? Lees onze ‘dossiers’ en ervaar de dagelijkse praktijk die o zo herkenbaar is voor elk ziekenhuis.
Ausserhofer Bos terug op Curaçao!
01
-
07
-
2019

Op Curaçao wordt het nieuwe ziekenhuis Curaçao Medical Center gebouwd en ingericht. Er is sprake van een ‘Greenfield’ want werkelijke alles is nieuw. Het team van AusserhoferBos voert het programmamanagement op onder meer de onderdelen: Werken in CMC, Implementatie HiX, Enterprise Imaging en Hardware/Infra.

Actie!
14
-
06
-
2019

Team Ausserhofer Bos op een advanced training "Tempo maken onder moeilijke omstandigheden". Nooit te oud om (bij) te leren.

Afgestudeerd en dan? Waarom ik voor Ausserhofer Bos ZorgICT kies!
24
-
04
-
2019

Afgestudeerd en dan? Waarom ik voor Ausserhofer Bos kies!

Annelot Lubberink maakt vanaf 1 april onderdeel uit van ons team. Waarom koos zij voor Ausserhofer Bos ZorgICT? Hier volgt het antwoord op deze vraag. In januari 2019 heb ik na hard werken mijn MSC BA Change Management met daarbij een specialisatie in Healthcare Management mogen ontvangen vertelt Annelot. Toen kwam echter de vraag: hoe ga ik een baan zoeken? De keuze voor de sector gezondheidszorg was al snel gemaakt aangezien deze complexe en sociale sector aan zware verandering onderhevig is. Een veranderende wereld waarbij weerstand, onzekerheid, kansen en innovatie in meer of mindere mate aanwezig zijn, intrigeert mij. Ik heb tijdens werkervaringen en stages ervaren dat ICT vaak een rol speelt in deze veranderende wereld van de gezondheidszorg. ICT, specifiek het Elektronische Patiënten Dossier, en haar invloed op de zorgverlening was daarom ook het onderwerp van mijn afstudeerscriptie. Deze interesse in zorgverlening en ICT bleek gelukkig door meer mensen en bedrijven gedeeld te worden. Zo ook door Ausserhofer Bos ZorgICT

De keuze voor Ausserhofer Bos ZorgICT was snel gemaakt. De duidelijke visie omtrent ICT-veranderingen in de zorg, de concrete projectaanpak en de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling spreken mij enorm aan. Daarnaast zorgt het professionele en gezellige team ervoor dat ik mij erg welkom en ondersteund voel. De komende maanden staan in het teken van mijzelf ontwikkelen en projecten ondersteunen om uiteindelijk zelf projecten te gaan leiden.

Treant kiest één geintegreerd LIS voor drie laboratoria
07
-
05
-
2018

Treant is de aanbesteding gestart voor één LIS t.b.v. het KC Laboratorium van Treant Zorggroep met laboratoria op de locaties Bethesda, Scheper en Refaja. De aanbesteding is inclusief alle project- en implementatiediensten, noodzakelijke koppelingen met (analyse) apparatuur, middleware, andere programmatuur en inclusief onderhoud van de programmatuur met bijbehorende SLA. AusserhoferBos adviseert het projectteam dat verantwoordelijk is voor de verwerving van het LIS en treedt tevens op als procesbegeleider Aanbesteding en Beoordeling

Vorige dossiers

01
-
03
-
2018
Projectmanagemnet Beeldmigratie Isala
AusserhoferBos voert het projectmanagement op de afronding van de beeldmigratie van drie PACS-en naar het PACS van Sectra. bij Isala.
Lees verder
01
-
02
-
2018
Hospital Nobo Ortrobanda kiest voor HiX Suite
Het nieuwe ziekenhuis Hospital Nobo Otrobanda (Curacao) kiest voor de EPD-suite HiX van Chipsoft. Het projectmanagement op de voorbereiding van het project en de initatie fase is in handen van AusserhoferBos.
Lees verder
25
-
01
-
2018
Vernieuwingen stapelen zich op in Bernhoven
In de afgelopen twee jaar heeft het Bernhoven Ziekenhuis, gelegen in de regio Uden-Oss-Veghel, onder het programma “Kliniek Digitaal” een groot aantal vernieuwingen doorgevoerd op het snijvlak van ICT en zorg. AusserhoferBos heeft het programma mogen begeleiden vanaf de opzet tot de afronding eind 2017 waarbij in diverse projecten ook de projectleiding werd verzorgd of in een meer begeleidende rol voor interne projectleiders waar deze zijn bijgestaan met raad en daad. Met de start van 2018 wordt ook het nieuwe programma “Kliniek Digitaal 2.0” geactiveerd. Naast de uitwerking van de business cases en het begeleiden van de interne stakeholders in de investeringsprocedure mogen we ook in het nieuwe programma het programmamanagement verzorgen.
Lees verder
31
-
10
-
2017
Shift2achieve blikt terug op succesvol event in de Cruquius
Op 31 oktober 2017 was het dan zover. De succesvolle lancering van de nieuwe online vergaderapplicatie Shift2achieve ging van start. Shift2achieve maakt efficiënt vergaderen makkelijk door het duidelijke en overzichtelijke dashboard. Daarnaast ben je als bedrijf goed op weg als je de volgende stap wilt zetten naar papierloos vergaderen.
Lees verder
27
-
03
-
2017
Samenvatting VIPP-regeling
Samenvatting van de VIPP-regeling en inschatting van de veranderkundige impact per module op uw organisatie.
Lees verder
25
-
02
-
2017
Blog Peter Bos: Alrijne ziekenhuis levert huzarenstukje met EPD-implementatie
Blog: Alrijne ziekenhuis levert huzarenstukje met EPD-implementatie Een goed functionerend elektronisch patiëntendossier (EPD) is onmisbaar om de kwaliteit van toekomstige zorgprocessen te waarborgen. Op 25 november 2016 implementeerde het Alrijne Ziekenhuis op succesvolle wijze én volgens planning HiX, het EPD van Chipsoft. Alrijne leverde hiermee een huzarenstukje af. Het ziekenhuis kreeg meerdere uitdagingen voor de kiezen, voordat het licht op groen kon voor een succesvolle livegang. De wijze waarop Alrijne de uitdagingen te lijf ging en oploste, verdient groot respect. AusserhoferBos begeleidde de EPD-implementatie van begin tot einde. Managing partner Peter Bos geeft kort en krachtig toelichting op de 5 grootste uitdagingen. In vijf blogberichten wordt het hele proces nader beschreven.
Lees verder
25
-
02
-
2017
Alrijne ziekenhuis levert huzarenstukje met EPD-implementatie (deel 1)
Uitdaging 1: Fusie en procesharmonisatie Eind 2015 besloot het Alrijne ziekenhuis om het volledige EPD van Chipsoft te implementeren. Het ziekenhuis koos daarbij direct voor de standaard content. De startsituatie van het programma is uitdagend. De juridische fusie van het Rijnland Ziekenhuis met het Diaconessenhuis uit Leiden is net achter de rug. Ook de nieuwe organisatie- en managementstructuur is succesvol ingevoerd. De harmonisatie van zorgprocessen én de verdeling (lateralisatie) van de zorg over de behandellocaties stonden echter nog in de kinderschoenen.
Lees verder
25
-
02
-
2017
Alrijne ziekenhuis levert huzarenstukje met EPD-implementatie (deel 2)
Uitdaging 2: Fusie en rationaliseren applicatielandschap Een tweede uitdaging behelsde het bevriezen van de scope van het programma. De reden: er was nog geen rationalisatie van het applicatielandschap doorgevoerd. Het Diaconessenhuis werkte met EZIS en het Rijnland Ziekenhuis gebruikte xCare van Nexus. Het was duidelijk dat HiX beide informatiesystemen kon vervangen. De ambities van het Alrijne ziekenhuis reikten verder.
Lees verder
25
-
02
-
2017
Alrijne ziekenhuis levert huzarenstukje met EPD-implementatie (deel 3)
Uitdaging 3: Fusie en datamigratie Bij de fusie ging de primaire patiëntregistratie van 2 informatiesystemen (EZIS en xCare) over naar één nieuw systeem. Daarbij was het cruciaal om overlap van EZIS- en xCare-patiëntnummers volledig uit te sluiten. De oplossing - het omnummeren van patiëntnummers in beide informatiesystemen - was een pittige uitdaging.
Lees verder
25
-
02
-
2017
Alrijne ziekenhuis levert huzarenstukje met EPD-implementatie (deel 4)
Uitdaging 4: Fusie en infrastructuur De inrichting van de hardware en de infrastructuur - voor zowel de projectfase als de productiefase - was een onderdeel van het programma dat ook de nodige uitdagingen met zich meebracht. Beide ziekenhuizen beschikten nog over een eigen infrastructuurdomein waarop alle lokale applicaties, medische apparatuur en printers aangesloten waren. Alle gebruikers moesten op een van de domeinen inloggen om bij de applicaties en patiëntgegevens te kunnen.
Lees verder
25
-
02
-
2017
Alrijne ziekenhuis levert huzarenstukje met EPD-implementatie (deel 5)
Uitdaging 5: de alledaagse uitdagingen De eerdere 4 uitdagingen hingen nauw samen met het fusieproces. Er waren nog meer beren op de weg. Tijdens het implementatietraject kregen we ook te maken met een waslijst aan alledaagse uitdagingen. Lees meer over de planning, de prestaties, de ervaringen, de randvoorwaarden en de rol van AusserhoferBos in het projectteam.
Lees verder
24
-
02
-
2017
BovenIJ op weg naar nieuw EPD van HiX!
BovenIJ op weg naar nieuw EPD van HiX! Het BovenIJ ziekenhuis maakt al enige jaren gebruik van de software van Chipsoft waarbij agenda-, opname- en OK-planning al digitaal worden verwerkt en enkele specialismen al digitaal patiëntengegevens vastleggen.Het ziekenhuis heeft de belangrijkste stap genomen om over te gaan op de zogenaamde standaard content van Chipsoft.
Lees verder
23
-
02
-
2017
De “interface” projectmanager
Daar waar informatie samenkomt is verbinding nodig. Voor de projectmanager “Interfaces” een onvermijdelijke waarheid. In iedere organisatie, specifiek de zorgorganisatie, is er sprake van een gefragmenteerd applicatielandschap. En het directe gevolg van een gefragmenteerd applicatielandschap is fragmentatie van informatie. De projectmanager “Interfaces” vervult binnen dit vraagstuk een essentiële rol. Middels Interfaces wordt namelijk de genoemde visie met het bijbehorende beleid concreet gemaakt. Daar waar overdracht van informatie nodig is, waar de verbinding moet worden gelegd, daar moet worden gekoppeld. Alleen dan komt informatie samen.
Lees verder
19
-
02
-
2017
Één jaar AusserhoferBos: en nu al zoveel ervaring rijker…
Één jaar AusserhoferBos: en nu al zoveel ervaring rijker… "Na een aantal jaren bij een leverancier van medische ICT apparatuur te hebben gewerkt in de cure sector heb ik de overstap gemaakt naar de klantzijde. Een uitdagende stap, opererend vanuit een heel ander perspectief en met een veel breder aandachtsgebied dan de tastbare producten waar ik aan gewend was..."
Lees verder
15
-
07
-
2016
BovenIJ als eerste Live met HiX 6.1
Het BovenIJ ziekenhuis heeft als eerste Chipsoft klant de nieuwste versie(6.1) van HiX succesvol in gebruik genomen.
Lees verder

Morgen...


heb je meer grip op betere zorg !