Nieuws

ZorgICT

In de wereld van ZorgICT volgen de ontwikkelingen elkaar in recordtempo op. Voor iedereen  bepalen begrippen als E-health, EPD en zelf-management de gespreksonderwerpen van iedere dag. De toekomst van de zorg is en blijft ‘hot’. Wij houden u graag op de hoogte via links naar nieuwsberichten, artikelen en blogs uit de wereld van zorg en ict.
CMIO's in Noord Nederland nemen het initiatief
26
-
06
-
2019
Wat een mooie start. Vanmiddag is het initiatief van de CMIO's van de Noord Nederlandse ziekenhuizen gepresenteerd en omarmd door de bestuurders en partners. Doel: regievoering en prioritering op alle initiatieven om tot uitwisseling van dosierinfo te komen in de regio o.b.v. standaarden. Proficiat namens AusserhoferBos ZorgICT. Het Dagblad van het Noorden bericht in de krant van vanochtend er over.
Projectmanagers en Aankomend Projectmanagers
06
-
05
-
2019
Wij zijn op zoek naar Projectmanagers en Aankomend Projectmanagers die deskundig zijn op het vlak van ZorgICT en zich aangesproken voelen door de aanpak en filosofie van AusserhoferBos.

Overig nieuws

01
-
03
-
2019
Dijklander Ziekenhuis implementeert HiX 6.2 SC
Het Dijklander Ziekenhuis, ontstaan uit de recente fusie van de ziekenhuizen Westfriesgasthuis uit Hoorn en Waterland Ziekenhuis uit Purmerend, stapt op 1 november 2019 over op de standaard content van Chipsoft HiX 6.2. De twee huidige elektronische patiëntendossiers worden samengevoegd tot één gezamenlijk EPD. AusserhoferBos voert per 1 maart het projectmanagement op de datamigratie én coördineert het testen van alle interfaces en het omnummeren van de patiëntennummers.
Lees verder
01
-
05
-
2018
AusserhoferBos adviseert BovenIJ inzake inrichting innovatieve IT-functie.
Begin 2018 heeft het BovenIJ het 2 jarige programma afgerond waarin gefaseerd de volledige suite van HiX is ingevoerd. Hiermee heeft BovenIJ de basis gelegd voor het realiseren van de ambities zoals verwoord in het meerjaren beleidsplan Samen Beter. AusserhoferBos adviseert de RvB en MSB van BovenIJ inzake de (her)inrichting van de IT-functie.
Lees verder
01
-
03
-
2018
HiX projectmanagement bij Isala
Isala implementeert de volledige suite van HiX, inclusief standaard content. Binnen het programma dat verantwoordelijk is voor de succesvolle implementatie van HiX, levert AusserhoferBos de projectmanagement diensten op het Domein: Diagnostiek, Beeld en Laboratoria.
Lees verder
19
-
12
-
2017
Ervaren applicatiebeheerders HiX (FT), standplaats Willemstad CURAÇAO
Het nieuwe Hospital Nobo Otrabanda op Curaçao zoekt ter versterking van het team applicatiebeheer ervaren functioneel beheerders HiX. In 2018 wordt HiX geïmplementeerd en in het voorjaar van 2019 wordt het ook daadwerkelijk in gebruik genomen. Deze ingebruikname valt samen met de opening van het nieuwe ziekenhuis. Belangstelling? klik hier voor de volledige vacaturetekst en reageer snel!
Lees verder
15
-
12
-
2017
Bernhoven gaat live met Nexus PDMS op de IC
Het Brabantse ziekenhuis Bernhoven is eind december als eerste Nederlandse ziekenhuis live gegaan met het in samenwerking ontwikkelde PDMS van Nexus.Het project viel onder het programma “Kliniek Digitaal” wat onder leiding staat van AusserhoferBos Zorg ICT.
Lees verder
08
-
12
-
2017
Een digitale stap voorwaarts voor het CWZ
Op 8 december 2017 is het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) met succes overgestapt van dossiervoering op papier en in Mirador naar digitale registratie in het elektronisch patiëntendossier HiX. Hiermee zijn de actuele gegevens zowel in het ziekenhuis als de poliklinieken Jonkerbosch, Waalsprong en Druten op ieder moment beschikbaar.
Lees verder
01
-
12
-
2017
BovenIJ gestart met HiX Standaard Content EPD
BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam Noord is op 24 November Live gegaan met HiX standaard content. Hiermee is een meerfasen traject afgerond, waarbij het ziekenhuis in twee jaar tijd van EZIS met zelf ontwikkelde dossiers naar HiX 6.1 is overgaan met de EPD’s uit de standaard content. Het programmamanagement van dit traject is in handen van AusserhoferBos geweest en het BovenIJ heeft met deze invoering daadwerkelijk grip op betere zorg gekregen.
Lees verder
01
-
05
-
2017
BovenIJ en Chipsoft samen gestart met HiX voor de poliklinische apotheek
Onder begeleiding van AusserhoferBos Zorg ICT heeft de BovenIJ apotheek (poliklinische apotheek van BovenIJ) in april de nieuwe HiX poliklinische apotheek module van ChipSoft in gebruik genomen. BovenIJ is hiermee de eerste in Nederland die de politheek H in gebruik heeft.
Lees verder
03
-
04
-
2017
Gezocht ambitieuze Accountmanager Shift2achieve
Shift2achieve B.V. is een startende onderneming en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van business software voor het management van middelgrote en grote organisaties. Voor de marketing & verkoop van de applicatie Shift2achieve zijn wij op zoek naar een gedreven, creatieve, enthousiaste en collegiale Accountmanager (M/V) voor 24 uur per week (flexibele tijden mogelijk) die een commercieel succes gaat maken van het in middels in de praktijk bewezen Shift2achieve. Voor de volledige vacature tekst klik hier.
Lees verder
22
-
03
-
2017
'EPD geeft nog geen automatisch antwoord op kwaliteitsvragen'
Het lukt ziekenhuizen nog niet om op basis van het EPD geautomatiseerd antwoord te geven op de vraag in hoeverre kwaliteitsrichtlijnen worden nageleefd. Dit volgt uit de tweede evaluatie van het VMS veiligheidsprogramma.
Lees verder
16
-
02
-
2017
Waarom managers die veranderplannen 'uitrollen'​ er niks van begrepen hebben
"Wie kent ze niet: veranderplannen die worden 'uitgerold'. Alsof het een antibiotica kuurtje betreft. Doorslikken en je bent veranderd. Helaas, anders dan bij antibiotica heeft het slikken van een managementboodschap nauwelijks effect. Uitrollen werkt niet bij veranderplannen. Nooit. Wat wel werkt? Daar gaat deze blog over. Gebaseerd op het boek Organisatiedynamica van Thijs Homan. Speciaal voor iedereen die van veranderen niks begrijpt. En voor iedereen die denkt het wel te begrijpen, maar daar na het lezen van deze blog aan begint te twijfelen (zoals managers die plannen 'uitrollen'…)."
Lees verder
16
-
02
-
2017
De ziekenhuiskamer van de toekomst
De toepassing van steeds meer digitale technologie zorgt voor een revolutie in ontwerp en uitrusting van ziekenhuiskamers. De ‘Concept Room’, een prototype voor een innovatief ambulant chirurgiecentrum dat is ontworpen door Clubster Santé en het universiteitsziekenhuis van Lille, biedt een blik op de toekomst van patiëntenzorg. Het door Econocom gesponsorde project, dat al werd getoond op de laatste ‘Health and autonomy’ expo, won de HIT innovatieprijs van 2013. [Bron: https://blog.econocom.com]
Lees verder
16
-
02
-
2017
4 Belangrijke internationale IT-trends in de zorg
"Welke belangrijke internationale trends op het snijvlak van IT en zorg kunnen we op dit moment onderscheiden? Ik kom uit op vier" aldus Jan de Boer, Global and National Leader Health IT bij KPMG in zijn blog op iICT&health. [Bron: www.icthealth.nl]
Lees verder
16
-
02
-
2017
ICT-budget ziekenhuizen inefficiënt besteed
Ziekenhuizen besteden veel geld aan het onderhoud van verouderde systemen. Door slim uitbesteden ontstaat meer ruimte voor bijvoorbeeld innovatie, vertelt Paul van Roozendaal, algemeen directeur bij ict-dienstverlener Vancis. [Bron: www.zorgvisie.nl]
Lees verder
16
-
02
-
2017
De 7 belangrijkste trends in ZorgICT
Enige jaren geleden als hebben experts in de Verenigde Staten de zeven belangrijkste trends in de zorg-ict op een rijtje gezet. Ze hebben vooral gekeken naar privacy en beveiliging. De experts zijn bang dat alle EPD's gaan leiden tot identiteitsdiefstal en het ongeautoriseerd opvragen van gegevens. [Bron: www.zorgict.nl]
Lees verder

Morgen...


heb je meer grip op betere zorg !